Hjem Bas

bas

Bas

Bassen er bunden og fundamentet i stort set alle orkestre og bands. Bassen er i nær familie med guitaren, men har kun 4 strenge (de 4 dybeste strenge fra guitaren).

Elbas

Elbas er et rigtigt sammenspilsinstrument – og helt uundværlig når vi snakker f.eks. pop-, rock-, funk- og soulbands. Samtidig er elbassen som regel tæt forbundet til trommeslageren, så det er som elbassist meget naturligt at koncentrere sig om rytme-/puls-fornemmelse, grounding, groove og feeling.
Der findes en del forskellige spille-teknikker når man snakker elbas, f.eks. slap-bass, almindelig to-finger-system og plekter.
Der er altid brug for en god bassist, og da der er ofte er mangel på samme, får du garanteret travlt hvis du vælger at spille elbas.
Undervisning fra 2. klasse.

Kontrabas

Kontrabas er et fantastisk instrument som kan bruges i mange sammenhænge. Man forbinder den både med klassisk og rytmisk musik.
I rytmisk musik ofte med jazz, hvor den ligger i bunden og ”walker” og tilfører bandet det helt rigtige swing med sin dybe, bløde og runde lyd.
I klassisk musik er den fundamentet i ethvert orkester og lægger den bløde bund i feks et symfoni- eller kammerorkester.
I denne sammenhæng spiller man på den med bue.
Der er mange som efter at have spillet elbas en årrække får lyst til at prøve kræfter med kontrabassen, og det er som regel et dejligt nyt bekendtskab, hvor de fleste overraskes og overvældes af den fede fornemmelse af at spille på et akkustisk instrument – et rigtig godt og brugbart alternativ til elbassen.
Undervisning fra 2. klasse.

» Her er link til Guitar- og basfaggruppens Facebookside