Hjem

Symfoniorkesteret PRESTO spiller koncert på
Roskilde Katedralskole

Lørdag d. 16. juni kl. 15.00 på Roskilde Katedralskole er der en enestående mulighed for at høre det prisbelønnede ungdomsorkester PRESTO.

PRESTO juni 2018

PRESTO har i løbet af sine første leveår gennemgået en rivende udvikling og blev i 2016 belønnet med DAMUSAs pris ”Årets Musikskole Ensemble” ved en prisoverrækkelse i Tivoli.

PRESTO har spillet adskillige koncerter både herhjemme og i udlandet i forbindelse med orkesterrejser til USA og Baltikum. Desuden har orkesteret nydt godt af et spændende samarbejde med Danmarks Underholdningsorkester.

PRESTO er Region Sjællands symfoniorkester for talentfulde unge i alderen 12-25 år. Orkesteret ledes af dirigent Andreas Vetö og består af ca. 35 elever fra regionens musikskoler og MGK Sjælland.

Ved koncerten på Roskilde Katedralskole spiller PRESTO et varieret og fængende program med velkendt musik fra både den klassiske musiks og filmens verden skrevet af komponisterne G. Bizet, J. Brahms, J. Williams, N. Rota, A. Silvestri og B. Fabricius Bjerre.

Der er fri entré til koncerten.


Supplerende oplysninger vedr. PRESTO:

Idéen om et regionalt ungdomsorkester opstod på baggrund af et ønske om, at regionens dygtige, unge musikere kunne mødes i et musikalsk fællesskab på tværs af kommunegrænser for at få udfordringer, som det kan være svært for den enkelte kultur- og musikskole at skabe på egen hånd. Orkesteret begyndte i 2015 som et regionalt projekt, kaldet Projekt Region Sjællands Talent Orkester, i daglig tale PRESTO.

I PRESTO fungerer de ældste som inspiration og støtte for de yngste, der får mulighed for at vokse i en tryg atmosfære.  Alle får unikke musikalske og sociale oplevelser og tager den øgede spilleglæde med sig hjem til deres egen musikskole, således at det store samlende fællesskab kan styrke de mindre lokale miljøer.

PRESTO er støttet af midler fra Region Sjællands Musik- og Kulturskoler og Kulturstyrelsen
Man kan læse mere om PRESTO på
www.presto.nu og www.facebook.com/prestosymfoniorkester