Hjem Generelt om Billedskolen

Undervisning på Billedskolen

Undervisningen på Billedskolen er for alle børn og unge uanset om de er nybegyndere eller har arbejdet med billedkunst i flere år. Det vigtigste er, at eleven er motiveret og har lyst til at kaste sig ud i nye opgaver og nye teknikker og derved lære at anvende og forstå billedsproget.

På Billedskolen er selve processen mindst lige så vigtig som det endelige resultat, og derfor lægger vi vægt på, at eleven får mulighed for fordybelse og tid til at udforske muligheder i udtryk og materiale. Der skal være tid til at opleve glæden og nysgerrigheden i de forskellige opgaver i et hyggeligt og inspirerende fællesskab.

På Billedskolen lærer eleven både de grundlæggende discipliner som fx iagttagelsestegning, komposition, farvelære og at modellere en krukke i ler, men der bliver også eksperimenteret og eleverne får udfordret deres fantasi, nysgerrighed og rumlige sans — fx med papmaché, gips, flamingo osv.

Undervisningen i almen billedkunst dækker mange teknikker og materialer, alle områder kan ikke nås på et enkelt år, men elever, som har gået et par år, vil få prøvet mange forskellige teknikker og materialer.

Undervisningen på hold for 8. kl. og opefter:

På det ældste hold er undervisningen mere atelierpræget. Dvs. at du arbejder mere selvstændigt og en del af tiden med dine egne idéer. Om du er ny indenfor billedkunst eller har arbejdet med det i flere år er ikke så vigtigt, bare du har lyst til at udforske nye idéer og teknikker.
Du har mulighed for at arbejde med fx tegning, maleri, grafik, skulptur og keramik, og måske synes du også, at det vil være spændende at eksperimentere med fx gips og genbrugsmaterialer.
Vi kan sammen planlægge at tage på udstillinger og besøger også BGK (Billedkunstnerisk grundkursus).

Hold 2016-17:

4-5. klasse: Mandage kl.16:00-18:30 / Nanna Starck