Hjem Lærere Per Mjöbäck

Per Mjöbäck

Lærer i Roskilde Musiske Skole

Jeg er svensk guitarist og komponist bosat i Danmark. Uddannet ved Guitar Institute of Technology (GIT) i Los Angeles 1987. Der fik jeg undervisning af bl.a. Joe Pass, Larry Carlton, Scott Henderson, Steve Trovato og Frank Gambale.

I RMS underviser jeg i elektrisk og akustisk guitar. Mit udgangspunkt er at alle kan lære at spille musik og jeg underviser derfor gerne på alle niveauer.

Jeg lægger vægt på at mine elever skal have et godt fundament at stå på og ud fra det rummer min undervisning seks hovedpunkter:

• Rytme (akkorder, riffs, grooves, strumming)
  • Improvisation/solospil
  • Teknik og teori
  • Nodelæsning
  • Transskription (at lære sig at lytte musik af, og at overføre det til sit instrument)
  • Repertoire

Mit mål er at få mine elever til at finde frem til sin egen musikalitet, at lære at stå på egne ben og at kunne fungere som musiker sammen med andre. Udover at jeg spiller guitar så ”fusker” jeg også en smule med mandolin, slideguitar, lapsteel, el-bas og klassisk guitar.

Jeg er i bund og grund en guitarist med rødderne i rock og blues, men jeg har siden 1984 arbejdet som live- og studiemusiker i mange forskellige sammenhænge; alt fra rock, blues, jazz, pop og country til folkemusik, viser samt en del teater- og reklamemusik. Jeg har spillet med blandt andet spillet med Daddy O’s, Thomas Wiehe, Kenneth Litte, Full House, Route 66, Fourways, Hungry Heart, Harvest Moon, Big Mouth, Ulf Tode, Eddie Blume Band, Lena Willemark, Delta Boogie Kings.

www.permjoback.com kan du se mere og lytte til noget af min musik.