Hjem MØ - Musikklassen

Optakten til Musikklassen på Østervangsskolen

Optakten til musikklassen 2015
Billede fra Optakten i 2015

Efter al forventning starter den ny 7. Musikklasse på Østervangsskolen august 2016 et 3-årigt forløb, der slutter med 9. kl. afgangseksamen i juni 2019.
» Læs mere og se folderen

Klassens omdrejningspunkt vil være Musik. For at blive optaget i klassen skal man til optagelsesprøve. Senere vil vi beskrive prøvens karakter samt datoen for afviklingen af prøven her. MEN det væsentligste kriterium for optagelse i klassen vil være: ”at man ikke kan lade musikken ligge”, og at man har brugt og vil bruge tid på musik (eventuelt gået/går i Roskilde Musiske Skole, Kulturskolen, synger i Domkirkens Kor eller på anden vis kan godtgøre, at man har investeret tid i Musikken).

Musikklassen har længe været et ønske fra mange musikaktører i Roskilde Kommune med Roskilde Musiske Skole og Østervangsskolen som de toneangivende; og da politikerne vedtog at afsætte midler til samarbejdet mellem folkeskolerne og de to Musiske Skoler i kommunen med skolereformens indførelse i 2014, var ét af ønskerne netop en Musikklasse på linje med Idrætstalentklasserne på Himmelev Skole.

I løbet af sidste sæson udviklede en række samarbejdspartnere  indholdet til ”Optakten”, som blev et 3-ugers forløb i efteråret 2015, hvor elever fra kommunens 6. kl. – anbefalet af deres lærer i Roskilde Musiske Skole – fik tilbuddet om at komme til optagelsesprøve.
16 elever blev optaget i ”Optakten” og var samlet i en uge i august og 2 uger i oktober. Eleverne har sidenhen været samlet flere gange på eget initiativ, hvilket er et levende bevis på, at musik er et ganske fremragende socialiserings- og bindemiddel.


Her kan du finde links til:

» Beskrivelse af det musikalske indhold i Musikklassen

» Ansøgning til Undervisningsministeriet om lov til at oprette en Musikklasse, hvor optagelse af elever sker på baggrund af en optagelsesprøve.

Beskrivelse af "Optakten":

» Hvad var "Optakten"

» "Optakten" en pressemeddelelse

» "Optakten" en evaluering

» "Optakten" forskellige skemaer fra