KOM OG UDFOLD DIG KUNSTNERISK

Billedkunst er for alle børn og unge fra 1. klasse til 3.G – uanset om du er nybegynder eller øvet

Der er masser af plads til at eksperimentere med udtryk og materialer, og vi lægger vægt på at skabe et godt socialt fællesskab. I undervisningen arbejder vi med teknikker indenfor tegning, maleri, skulptur, installation og keramik.

Underviserne er alle professionelle kunstnere og hjælper dig til at udfordre og udvikle dit visuelle sprog. Vi laver løbende spændende arrangementer, udstillinger og tværæstetiske projekter i samarbejde med andre dele af Roskilde Musiske Skole og andre kunst- og kulturinstitutioner.

Du lærer både de grundlæggende discipliner som fx iagttagelsestegning, komposition, farvelære og at modellere en krukke i ler, men der bliver også eksperimenteret og eleverne får udfordret deres fantasi, nysgerrighed og rumlige sans — fx med papmaché, gips, flamingo osv.

Hold 2022/2023
1. klasse: Mandage kl. 15:00-17:00 / Johanne Skovbo Lasgaard
2. klasse: Mandage kl. 15:00-17:00 / Anette Heshe Nielsen
3. klasse: Torsdage kl. 15:00-17:00 / Charlotte Troldahl
4. klasse: Torsdage kl. 17:00-19:00 / Charlotte Troldahl
5. klasse: Mandage kl. 17:00-19:00 / Johanne Skovbo Lasgaard
6. klasse: Tirsdage kl. 15:00-17:00 / Johanne Skovbo Lasgaard
7. klasse: Tirsdage kl. 17:00-19:00 / Johanne Skovbo Lasgaard
8. klasse: Onsdage kl. 15:30-17:30 / Iben Ammentorp Bentzen
9. klasse + : Onsdage 17:30-19:30 / Iben Ammentorp Bentzen

Videreudvikling

Fra 8. klasse og opefter er undervisningen mere atelierpræget. Det betyder, at du arbejder mere selvstændigt og en del af tiden med dine egne idéer. Om du er ny indenfor billedkunst eller har arbejdet med det i flere år er ikke så vigtigt, bare du har lyst til at udforske nye idéer og teknikker.

Du har mulighed for at arbejde med fx tegning, maleri, grafik, skulptur og keramik, og måske synes du også, at det vil være spændende at eksperimentere med fx gips og genbrugsmaterialer. Vi kan sammen planlægge at tage på udstillinger og besøger også BGK (Billedkunstnerisk Grundkursus).

Udstillinger

Vi ønsker at skabe en respekt omkring det billedkunstneriske udtryk.

Derfor laver vi bla. flere udstillinger om året, hvor vores kunstværker vises frem.

Vi ønsker at børn, unge og meget gerne deres familier så vidt muligt deltager i ferniseringer.

Workshops

Kunstens Hus åbner dørene for elever og forældre, som har lyst til at arbejde sammen på workshops, hvor man kan tegne, male, arbejde med skulptur eller andre billedudtryk.

Kunstens Hus – Kildegården 7