Roskilde Renæssanceband 2022 – i Tivolis Koncertsal

Tid

08/05/22, 19:50

Sted

Tivolis Koncertsal

Troubadourerne kvæder endelig om vårens snarlige komme. Med foråret blegner pest, kolera, kopper og spansk syge og giver plads til håb og medvind for Roskildes musikalske flagskib, det legendariske Roskilde Renæssanceband.

Blod, Sved og Elfenben

Ædle renæssancemennesker, konge som træl, adel som nar

Og hvordan lyder det så, når en gruppe moderne renæssancemennesker jammer på piber og trommer, zinker, serpenter, gimper og gamber og pommer og skralle?

Find ud af dette og meget mere, når vi sammen dykker ned i 900 år gamle toner og rytmer fra Det Mørke Kontinent og krydrer det med topmoderne europæisk renæssancemusik og eventyrlige beretninger fra det virkelige liv.

Roskilde Renæssanceband består af omkring 50 entusiastiske musikere på lut, guitar, blokfløjte, krumhorn, zink, gambe, gemsehorn, serpent, pommer, trombone, cello, violin og en usandsynligt stor mængde slagtøj i alle former og farver. Bandet har eksisteret siden 2012 og har tilknyttet blæser-, stryger-, slagtøjs- og strengeinstrument-lærere, der skiftes til at dirigere og resten af tiden selv spiller med i orkestret.

Søndag den 8. maj er orkesteret tilbage i Tivolis Koncertsal i forbindelse med Musikskolernes Dage.

Koncerten er gratis, men kræver indgang til Tivoli.