Touren får en Roskilde-sang med på vejen

Nyhed

Der er ikke lang tid til Tour de France kommer til Roskilde – og i den forbindelse hylder Roskilde Kulturskole & Roskilde Musiske Skole festen, løbet og cyklismen.

Egentlig ville musikskolerne gerne samle eleverne til en cykel-formation der kunne filmes fra helikopteren når tour-feltet stryger ud af Roskilde den 2. juli. Udsigten til tilladelser, afspærringer og andre forhindringer ændrede på de planer.

Roskilde Kulturskoles billedskoleelever former cyklens forhjul, imens Roskilde Musiske Skoles billedkunstelever udgør stellet. Baghjulet og sadlen er tæt besat at rytmikbørn fra mange skoler i kommunen, og instrumentalelever er spredt ud i hele cyklen.

Musikken er komponeret af Nicholaj Siltan, der underviser Musikklasserne på Østervangsskolen. Martin Gerup har stået for arrangement, indspilning og produktion af musikken sammen med et stort udsnit af Roskildes musikglade elever.

Videoen er produceret af INSP! Media – Andreas Brandrup Elkjær har ledet tilrettelæggelsen og videooptagelserne i Byparken, hvor de mange børn og forældre havde en festlig dag 16. maj, og stået for redigeringen.

På lørdag den 18. juni kl. 12 kan man “genhøre” sangen på Duetorvet når vi fylder byen med “Musik- og Børnetour 2022”. – Se det fulde program for dagen HER